loader img loader img

Hívjon bizalommal

+36 30 3164883

Írjon emailt

[email protected]

banner

Bemutatkozás

Pályafutásomat az érettségi után történelem szakos tanárként kezdtem, majd 1999-ben végeztem summa cum laude minősítéssel az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. A jogi diploma megszerzése után húsz évet töltöttem el ügyészként Magyarország Ügyészségén. Fogalmazóként a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészségen kezdtem el dolgozni, majd a Fővárosi Ügyészségi Nyomozó Hivatalba kerültem, ahol nyomozó ügyészként hivatalos személyek által, illetve ellen elkövetett bűncselekményeket, korrupciós cselekményeket nyomoztam. Ezt követően a Fővárosi Főügyészségen az ügyészi nyomozások törvényességét felügyeltem. 2011-ben kerültem a Központi Nyomozó Főügyészségre szintén nyomozó ügyésznek. Az itt töltött idő alatt fő szakterületem a vesztegetés, befolyással üzérkedés, a költségvetési csalás és egyéb kiemelt gazdasági bűncselekmények nyomozása volt. Olyan közérdeklődésre számot tartó, kiemelt ügyekben dolgoztam, illetve tárgyaltam a bíróságokon, mint a „tescós rablás” néven elhíresült bűnügy, a Dávid Ibolya és Herényi Károly ellen kényszerítés miatt indult bűnügy. Balogh József országgyűlési képviselő ellen testi sértés miatt folyamatban volt, „komondoros Balogh” néven ismert ügy nyomozását és tárgyalását is végeztem.

Ezen túlmenően, elvégeztem az ELTE Jogi Továbbképző Intézetében a közlekedési szakjogászképzést. Ezen szakismeretem miatt tárgyalhattam a Baross téri rendőrgázoló ügyét. Az ügyészség berkein belül elvégeztem egy magas szintű kriminológiai és nemzetbiztonsági szaktanfolyamot.

Mivel nagyon vonzott a tanári pályából adódóan a családjog, így a dr. Fellegi és Winkler Iroda mediációs képzését is elvégeztem.

Az ügyvédi pályára annak szabadsága vezetett, valamint az, hogy az ügyfeleim személyét közvetlenül érintő sikereket érhetek el. Korábban megszerzett magas szintű szakmai tudásomat, valamint a sok év alatt mind a nyomozó hatóságokkal, mind az ügyészekkel, mind a bírákkal kialakított korrekt szakmai kapcsolatomat védőként az ügyfeleim színvonalas tájékoztatása érdekében tudom felhasználni. Ismerem a vádhatóság belső szabályrendszerét, a kialakult joggyakorlatot, azokat a jogi lépéseket, amelyeket nyomozati vagy vádemelési szakban ügyfelem érdekében megtehetek azért, hogy az ügye esetlegesen bíróság elé se kerüljön. Tárgyalási stílusom a megszerzett tapasztalat miatt magabiztos és határozott. Az ügyfél igényeihez, vele közösen alakítjuk ki azt az ügyvédi stratégiát, amely az ügye előre viteléhez szükséges. Szerencsére a legtöbb ismert ügyvédi iroda képviselőivel volt alkalmam együtt dolgozni, így az ügyvédi közeg nagyon befogadó és támogató felém.

20 éves kiemelt ügyészi és nyomozó ügyészi gyakorlatommal pontosan tudom, hogy az Ön büntetőügyének sikeréhez mire van szükség:

  • gyors, hatékony, határozott és eredményes védői fellépés,
  • jó védelmi stratégia, mert a bűnügyek 90%-a már a nyomozati szakban eldől
  • gyors helyzetfelismerés, helyismeret, ismertség és ismeretség a bírák, ügyészek és a kollégák körében.

Kiemelt Szakterületek

Több száz büntetőügy nyomozása, felügyelete és perbeli képviselete után állítom, hogy a hatóságok hibáznak, taktikáznak, a profi védők azonban ezt felismerik és saját védencük javára fordítják.